Посол Щерба — про австрійські інвестиції: Вже є багато, але потрібно більше

Посол Щерба — про австрійські інвестиції: Вже є багато, але потрібно більше

Укрінформ
Наразі є зацікавленість з боку одного австрійського інвестора у будівництві заводу з вироблення протеїнів в одній з областей України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

"Можу сказати, наприклад, що є зацікавленість у такому питанні, як вироблення протеїнів в Україні. Розглядається можливість будівництва заводу в одній з областей", - сказав він.

Водночас посол зазначив, що інвестори поки що не поспішають з остаточним рішенням з огляду на наближення в Україні виборів. "Але поставте себе на місце інвестора: він готовий вже зараз прийти, але запитує себе, що буде після виборів. І чекає. Або і зовсім починає дивитися в іншому напрямі. Як було б добре, якби над економікою не нависали ці постійні політичні ризики", - наголосив дипломат.

В цілому ж, за словами Щерби, серед австрійських інвесторів "є велика зацікавленість і розуміння, що підходить момент, коли треба дати Україні другий шанс".

Він нагадав, що в Україні наразі діють "великі флагмани-інвестори": "Raiffeisen Bank – один із найбільших іноземних банків в Україні. До його правління, до речі, в березні увійшов відомий український банкір Андрій Степаненко. UNIQA і Vienna Insurance Group залишаються лідерами страхового ринку. Fischer Sports у Мукачеві – найбільший виробник лиж в Європі, два заводи AGRANA у Вінниці виробляють біосоки для європейського ринку. Тобто є багато, але потрібно більше".

Читайте також: Україна планує відкрити шосте почесне консульство в Австрії

Посол також повідомив, що двостороння торгівля між Україною та Австрією зростає третій рік поспіль. "Минулого року було особливо помітно: наш експорт товарів виріс на 48%, а загальний товарообіг зріс на 18,5% і досяг 1,2 млрд доларів. Ми навіть мали плюсове сальдо", - повідомив він.

За словами дипломата, у 2018 році товарообіг зростає дещо повільнішими темпами. Зате спостерігається помітне зростання за товарними позиціями з більш високою часткою доданої вартості: іграшки (+29%), меблі (+88%), вироби з чорних металів (+136%), продукти переробки овочів (+161%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-