Нафта дорожчає через плани Саудівської Аравії скоротити постачання в грудні

Нафта дорожчає через плани Саудівської Аравії скоротити постачання в грудні

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок після того, як найбільший нафтовиробник Саудівська Аравія повідомила про плани перейти до скорочення постачання у грудні. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість  бареля січневої нафти Brent становила $71,59 (+2,01%).  Барель грудневої нафти WTI торгувався по $61,05 (+1,45%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $70,65 і $60,67 відповідно.

Саудівська Аравія планує обмежити обсяг поставок на світові ринки на величину до 0,5 мільйона  барелів на добу в грудні, проте невідомо чи вдасться отримати згоду інших учасників картелю на скоординування скорочення видобутку.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх повідомив, що в грудні заявки від покупців скоротяться до 500.000  барелів на добу в порівнянні з листопадом через сезонне зниження попиту. Подібне зниження означає скорочення світового обсягу пропозиції на 0,5 відсотка.

Читайте також: США обговорять з Україною три ключові питання енергетики

Серйозною проблемою для Саудівської Аравії та інших великих виробників з ОПЕК, які домінують на Близькому Сході, є збільшення видобутку в США. Минулого тижня енергетичні компанії США ввели в експлуатацію 12 нових нафтових вишок, довівши їх загальну кількість до 886 шт., — найвищого рівня з березня 2015 року, повідомила минулого вікенда нафтосервісна компанія Baker Hughes. Це зростання показує, що видобуток сирої нафти в США, який уже досяг рекордних 11,6 млн б/д, збільшуватиметься.

Станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 71,72 долара за  барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,93 долара за  барель, що на 75 центів вище за рівень закриття торгів ($70,18).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-