Укрзалізниця у жовтні перевезла зернових на 4% більше

Укрзалізниця у жовтні перевезла зернових на 4% більше

Укрінформ
ПрАТ «Укрзалізниця» за жовтень 2018 року перевезло зернових на 4% більше, ніж за жовтень минулого року.

Про це розповів в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов, повідомляється на офіційному сайті компанії.

"Ми фактично на 4% більше перевезли зернових у жовтні поточного року, при цьому на експорт - на 4,8% більше ніж торік», - повідомив  Кравцов.

Він додав, що у 2018 році є позитивна динаміка в перевезеннях зерна та продуктів перемолу порівняно з минулорічними показниками. Так, якщо в жовтні 2017 року Укрзалізниця перевезла 3 млн 72 тис. тонн, то в жовтні цього року - 3 млн 193 тис. тонн зернових. 

«Особливістю нинішнього маркетингового сезону є те, що ранніх зернових було зібрано майже на 9% менше, ніж торік. Це зумовило зміну обсягів помісячних перевезень залізницею протягом року. У жовтні, коли зібрали врожай пізніх зернових, ми перевезли зерна і продуктів перемолу на 8,7% більше, ніж у вересні. Така динаміка демонструє правильність управлінських рішень, прийнятих керівництвом Укрзалізниці», – зазначив  Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч відкрила для комерційних операцій 111 станцій – Кравцов

В Укрзалізниці зауважують, що ключовими чинниками, завдяки яким компанія сьогодні збільшує обсяги перевезень зернових, стали маршрутні відправлення, оптимізація внутрішніх процесів та інфраструктури. 

«Маршрути – це основа для збільшення перевезень зернових вантажів. Ми отримали позитивний результат у вигляді зменшення часу обігу зерновозів. Зараз із клієнтами систематично працюємо над збільшенням кількості станцій, які можуть відправляти маршрути, активно застосовуємо технологію ступінчастих маршрутів. Додатковий ефект дало покращення внутрішніх процесів та часткова оптимізація інфраструктури на період піку перевезень. Це дало можливість максимально оптимально розподіляти доступні тягові ресурси», - розповів  Кравцов.

Також, за його словами,  останнім часом покращилася ситуація з розвантаженням вагонів у морських портах, завдяки чому зерновози менше часу затримуються під вантажними операціями.

Окрім цього, почала давати ефект скоординована робота Укрзалізниці з усіма учасниками логістичного ланцюжка: власниками вантажів, портами, зернотрейдерами та Міністерством аграрної політики та продовольства.

«Завдяки посиленій увазі керівництва уряду та профільних міністерств проблематику з перевезеннями зернових нарешті повністю розкрили. Учасники ринку почули пропозиції Укрзалізниці й почали приймати правильні комплексні рішення, які дали позитивний ефект. Вчора ми вперше змогли завантажити за добу понад 2 тисячі вагонів зернових», – зазначив  Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-