Україна може поділитися з Європою досвідом креативних проектів — Зубко

Україна може поділитися з Європою досвідом креативних проектів — Зубко

Укрінформ
На рівні регіонів є великий запит на впровадження культурно-креативних проектів. 

Про це під час Другого щорічного міжнародного форуму «Креативна Україна», який триватиме у Києві з 8-9 листопада, сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми сьогодні намагаємося долучитися до креативних індустрій Європейського Союзу і показати яким шляхом може розвиватися креативна економіка. Сьогодні Україна може не тільки залучити досвід і технології, а може ще й надати Європі свій досвід впровадження креативних проектів», - зазначив Зубко.

За його словами, розвиток креативних індустрій додає до ВВП країни 4%. 

«Сьогодні вже 4% в світі додає креативна індустрія до економіки. Ми чітко розуміємо, що сьогодні є вплив кожної галузі на загальну економіку України. І нам дуже важливо показати, яким чином креативна економіка впливає на регіональний розвиток. На рівні регіонів, у громадах, є запит на впровадження культурно-креативних проектів. У багатьох регіонах такі проекти вже успішно реалізуються», - зазначив він.

Як повідомлялось, Другий щорічний міжнародний форум «Креативна Україна» є платформою для політично-експертного обговорення з метою формування державної політики у сфері культурних і креативних індустрій (ККІ). Захід сприятиме співпраці між органами влади, громадянським суспільством та різними секторами економіки, налагоджуючи державно-приватне партнерство на регіональному й національному рівнях. На форум залучено міжнародних експертів з ККІ та креативної економіки.

Читайте також: Обсяг місцевих бюджетів у 2019 році сягне 291 мільярда — Зубко

Організатор форуму - Міністерство культури України. Захід також реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC - Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу. Партнерами форуму є проект «Association4U», що фінансується Європейським Союзом, та ініціатива «Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-