Заарештоване російське судно «Норд» не змогли продати з першого разу

Заарештоване російське судно «Норд» не змогли продати з першого разу

Укрінформ
Російське судно «Норд» буде перевиставлене на аукціон зі зниженням ціни, оскільки торги, які були заплановані на 7 листопада, так і не відбулись, тому що жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах.

Про це йдеться в прес-релізі ДП “СЕТАМ”, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Торги не відбулися, оскільки ні один з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі у торгах. Згідно з законодавством, судно згодом буде виставлено на наступний аукціон зі зниженням ціни», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 7 листопада повинні були відбутися торги з продажу арештованого рибацького чорноморського сейнеру «Норд». Судно побудовано у 1989 році у місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина - 23,6 метра. Ширина - 6,5 м. Потужність головного двигуна - 165 квТ. Чиста місткість - 32 т. Свого часу, у зв'язку з подіями у Криму судно було незаконно захоплене Російською Федерацією. Згодом, судно було арештовано, порушено відповідне кримінальне провадження і передано Агентству з розшуку та менеджменту активів. Провівши відповідні заходи забезпечення збереження цього майна поки триває виконавче провадження, зрозуміло, що витрати на зберігання та утримання є занадто великими.

Читайте також: Росія створила ілюзію обміну моряків судна "Норд" — Слободян

Відповідно до Постанови КМУ, до моменту рішення про конфіскацію це судно буде реалізоване. Кошти від реалізації повинні були зарахуватися на рахунок АРМА у державному банку і й чекати рішення суду.

На участь в торгах 7 листопада зареєструвалося 12 учасників. Проте, на жаль, жоден з них вчасно не сплатив гарантійний внесок (81 309,05 грн). Система, згідно з діючим законодавством, була змушена відмовити їм в реєстрації. Згідно правил торгів, лот буде виставлено на продаж знову зі зниженням ціни. Стартова ціна - 1 626 181,00 грн. Зниження ціни буде відповідати висновку оцінювача, але не більше, ніж на 10%.

Як відомо, АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-