Укрзалізниця цьогоріч відкрила для комерційних операцій 111 станцій – Кравцов

Укрзалізниця цьогоріч відкрила для комерційних операцій 111 станцій – Кравцов

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" відкрила цього року для проведення окремих видів комерційних операцій з вантажоперевезень 111 станцій. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Укрзалізниця відкрила в поточному році для проведення окремих видів комерційних операцій з вантажоперевезень 111 станцій, з них 19 постійних та 92 сезонні станції", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, відкриття нових станцій зумовлено тим, що логістичні схеми постійно змінюються разом із напрямками та обсягами замовлень клієнтів-вантажовласників. 

"Наприклад, якщо раніше зерно перевозилося в основному в південну частину нашої країни, то сьогодні це західний напрямок та північно-східний. Те ж саме стосується й інших вантажів, які через кліматичні умови або з інших причин змінили географію свого походження та спрямування. З огляду на це змінюється й використання тих чи інших вантажних станцій. Ті, які не використовуються та завдають збитків компанії, – консервуються, а інші, що необхідні вантажовідправникам та обіцяють прибуток, – відкриваються. Логістика має бути гнучкою, цього вимагає економіка", – сказав він.

Кравцов повідомив, що впродовж 9 місяців цього року відкриті для постійного проведення окремих видів комерційних операцій 19 вантажних станцій принесли Укрзалізниці майже 60 млн грн доходів, а 92 сезонні станції – 227 млн грн.

Читайте також: Гройсман: Зміцнення технічного потенціалу залізниці - один із пріоритетів уряду

За інформацією Укрзалізниці, станції, що були відкриті з початку року для вантажних операцій на постійній основі, охоплюють майже всю географію України. Зокрема, це станції: Козятин ІІ, Багачеве, ім. Олега Крючкова, Чорнорудка, Зачатівська, Лівобережна, ім. Тараса Шевченка, Таганча, Користівка, Херсон-Порт, Чубівка, Харків-Сортувальний, Полтава-Київська, Одеса-Сортувальна, Миколаїв-Вантажний, Рожнятів, Порт-Велике Запоріжжя, Одеса-Застава ІІ та Тернопіль. Сезонних станцій найбільше відкрито в Харківській області – 10, Житомирській області – 9, Київській та Чернігівській областях – по 8, Черкаській та Донецькій областях – по 7, Хмельницькій області – 6 станцій.

В Укрзалізниці нагадали, що компанія зазнає значних фінансових втрат через збитковість малодіяльних залізничних станцій. Альтернативою закриттю таких  станцій компанія бачить компенсацію витрат для залізниці як перевізника. «Ми направили всім причетним розрахунки, готові до абсолютно відкритого діалогу. Ми хочемо по кожній станції побачити, який рівень збитковості, якщо станція збиткова через невелике навантаження, малодіяльність, і хочемо мати змогу отримати компенсацію за цю збитковість, запровадити певний механізм компенсації», – зазначив Кравцов.

На залізничній мережі України близько 300 зернових вантажних станцій обробляють до двох вагонів зерна за добу. Загалом на території України відкрито 1094 станцій для обробки вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-