НБУ відкликав банківську ліцензію у БМ Банку

НБУ відкликав банківську ліцензію у БМ Банку

Укрінформ
У Національному банку України прийняли рішення відкликати банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у АТ "БМ Банк"

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«Національний банк України рішенням Правління від 06.11.2018 №749-рш відкликав банківську та генеральну ліцензії на здійснення валютних операцій у АТ "БМ Банк" та виключив цей банк з Державного реєстру банків. Цей банк прийняв рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи», - йдеться в повідомленні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що АТ "БМ Банк"- шостий банк, який припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи. Раніше Національний банк вже відкликав ліцензії у ПАТ "ДіВі Банк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Читайте також: "Дочка" російського "ВТБ-Банку" втратила ліцензію в Україні

Як відомо, процедура добровільного припинення банківської діяльності стала можливою завдяки прийняттю у березні 2017 року Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків". Якщо за звичайною процедурою банки могли добровільно припинити діяльність лише шляхом повної ліквідації, що створювало значні незручності для їх власників, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юридична особа, що перестала бути банком, може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності.

Передумовою для відкликання банківської та генеральної валютної ліцензії є погодження банками з Національним банком плану припинення та повне виконання зобов'язань, пов'язаних із здійсненням банківської діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-