Втілення Плану дій BEPS позитивно вплине на інвестпривабливість України - Мінфін

Втілення Плану дій BEPS позитивно вплине на інвестпривабливість України - Мінфін

Укрінформ
Імплементація Плану дій BEPS позитивно вплине на інвестиційну привабливість країни.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Втілення Плану дій BEPS в Україні створить необхідні регуляторні важелі, які будуть стримувати відтік капіталу з України в країни з нульовим або низьким рівнем податку на прибуток підприємств», - йдеться в повідомленні.

Це також позитивно вплине на інвестиційну привабливість України.  Держава, яка долучається до глобального проекту протидії BEPS (Base erosion and Profit Shifting – розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування), сигналізує іншим про готовність дотримуватися міжнародних стандартів інформації.

Читайте також: В Україні оприлюднили нову форму податкової накладної

Як повідомлялось, План дій  BEPS був розроблений Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) у 2015 році. За останні три роки 115 країн вже розпочали запровадження цього Плану у національному податковому законодавстві.

31 січня 2017 року Україна взяла на себе зобов’язання імплементувати так званий Мінімальний стандарт Плану дій BEPS.

На виконання даного Плану Кабінет міністрів України спільно з Національним Банком України, подали проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України з метою імплементації Плану протидії розмиванню бази оподатковування та виведенню прибутку з-під оподаткування".

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня 2018 року Мінфін та НБУ оприлюднили проект цього закону, який покликаний підтримати фінансову стабільність в країні в умовах переходу до вільного руху капіталу, підвищити ефективність податкового регулювання та запровадити єдині вимоги до прозорості ведення бізнесу в Україні за міжнародними стандартами. Прийняття цього законопроекту дозволить уникнути визнання України як країни, що не співпрацює з питань оподаткування. Це, у свою чергу, розширить можливості для ведення українським бізнесом повноцінної діяльності на зовнішніх ринках, уникаючи упередженого ставлення з боку іноземних контрагентів, банків та інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-