Нафта помірно дешевшає на тлі можливого послаблення попиту на паливо

Нафта помірно дешевшає на тлі можливого послаблення попиту на паливо

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок через послаблення, які Вашингтон зробив для найбільших покупців іранської сировини, а також на фоні побоювань, що уповільнення зростання світової економіки може ослабити попит на паливо. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна січневих ф'ючерсів на Brent на Лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,29 (0,4%) - до $72,88 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,14 (0,22%) - до $62,96 за барель.

Впливали на ціни послаблення режиму санкції для найбільших покупців іранської нафти, а також зростаючі побоювання з приводу уповільнення світової економіки, яке може призвести до скорочення попиту на нафту.

США тимчасово виключили Китай, Індію, Італію, Грецію, Японію, Південну Корею, Туреччину і Тайвань з числа країн, на які поширюватимуться санкції у разі продовження імпорту нафти з Ірану.

Читайте також: Газпром збільшить поставки газу до Австрії ще на 1 млрд кубометрів

Президент США Дональд Трамп заявив у понеділок, що хотів би "дещо більш повільного" розгортання санкцій проти Ірану, щоб не посилювати зростання цін на нафту.

У понеділок о 00:00 годин за часом Вашингтона знову набрали чинності санкції США проти Ірану, що існували до підписання Спільного всеосяжного плану дій з іранської ядерної програми від 2015 року. Об'єктами санкцій стають, у першу чергу, нафтова сфера галузі Ірану, а також його банківська структура, суднобудування і морські перевезення, ряд інших галузей економіки.

Аналітики вважають, що очікування щодо уповільнення зростання світової економіки найближчими місяцями чинили тиск на прогноз попиту на паливо, тоді як побоювання щодо пропозиції зменшилися після того, як Вашингтон дозволив восьми державам продовжувати закупівлі іранської сировини.

Станом на 10:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 72,73 долара за барель, що на 44 центи нижче рівня закриття торгів ($73,17).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-