АМКУ досліджує ринок закордонних грошових переказів фізособам

АМКУ досліджує ринок закордонних грошових переказів фізособам

Укрінформ
Антимонопольний комітет України проводить дослідження ринку послуг з організації виплати фізичним особам переказаної із-за кордону іноземної валюти. 

Про це повідомляється на сайті комітету.

"Метою дослідження є контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг з організації виплати фізичним особам переказаної із-за кордону іноземної валюти за терміновими переказами без відкриття банківського рахунку (неторговельні операції), визначення наявних проблемних питань у взаємовідносинах між українськими громадянами, які переказують кошти, та міжнародними системами переказу коштів, зокрема, в частині встановлення розміру комісійної винагороди за переказ коштів, та за результатами дослідження підготовки пропозицій щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції", - йдеться в повідомленні.

Так, АМКУ пропонує споживачам - фізичним особам, які здійснювали переказ іноземної валюти в Україну через міжнародні системи переказу коштів, заповнити спеціально розроблену анкету. Крім того, споживачам, які стикалися з діями (бездіяльністю) або обставинами, що мали місце під час переказу (отримання) коштів, які, на їхній погляд, можуть свідчити про ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, пропонують направити відповідну інформацію в довільній формі на електронну адресу.

Нагадаємо, за інформацією з офіційного веб-сайту Національного банку України в Україні діє 6 міжнародних систем переказу коштів. 

Читайте також: АМКУ зобов'язав ДФС припинити антиконкурентні дії в зонах митного контролю

У 2017 році понад 75% переказів валюти із-за кордону було здійснено через Western Union та MoneyGram (51,49% та 23,79% усіх транскордонних переказів в Україну, відповідно), у І півріччі 2018 року – 79% (Western Union 56% і MoneyGram 23%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-