Україна бере участь у першій Китайській міжнародній імпортній виставці

Україна бере участь у першій Китайській міжнародній імпортній виставці

Фото
Укрінформ
У Шанхаї розпочала роботу перша Китайська міжнародна імпортна виставка (CIIE) і Міжнародний торгівельний форум Хунцяо. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Китай буде просувати багатостороннє і двостороннє співробітництво з метою сприяння розвитку”, - заявив голова КНР Сі Цзіньпін, відкриваючи CIIE.

Він закликав усі країни бути прибічниками відкритості та протидії протекціонізму та односторонності у торгівлі. Глава держави запевнив у готовності Китаю відкривати свої ринки світові, стимулювати збільшення імпорту. За його словами, у найближчі 15 років Китай імпортує товарів на 30 трлн доларів.

На CIIE представлено національний стенд України. Загалом 172 країни, регіони та міжнародні організації з п'яти континентів демонструють свої досягнення на цій виставці. Організатори сподіваються, що у той час, коли хвилі протекціонізму та односторонності загрожують глобальному зростанню, виставка буде сприяти вільній торгівлі.

Читайте також: Сторення умов для іноземного бізнесу в Україні є пріоритетом - Кубів

Українську офіційну делегацію на заходах у Шанхаї очолює перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. У її складі - представники міністерств економічного розвитку і торгівлі, аграрної політики та продовольства, інфраструктури, інформаційної політики; наглядової ради ДУ “Офіс із залучення та підтримки інвестицій”, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, Державного космічного агентства України, Адміністрації Президента, Верховної Ради, Київської міської державної адміністрації, ТПП; ДП “Антонов”, АБ “Укргазбанк”, ПрАТ “Укрзалізниця”, ДП “Адміністрація морських портів України”, АТ “Укрексімбанк” та інших провідних державних підприємств.

Під час виставки голова української делегації проведе низку двосторонніх зустрічей, зокрема з керівництвом компаній Pacific Construction Group, ZTE та Heawei, з главами делегацій інших країн-учасниць. Планується підписання Меморандуму про створення Міжнародного майданчика електронної торгівлі для реалізації української продукції в КНР між Бохайською товарною біржею та Українською асоціацією Шовкового шляху Silk Link.

Програмою перебування також передбачено відвідання Пекіна, де також заплановано низку зустрічей і переговорів, зокрема з керівництвом корпорації Railway Corporation, CCPIT, China National Electric Engineering Co Ltd. (CNEEC), Road and Bridge.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-