В Україні набув чинності новий порядок митного контролю повітряних суден

В Україні набув чинності новий порядок митного контролю повітряних суден

Укрінформ
В Україні набув чинності новий порядок виконання митних формальностей на повітряному транспорті.

Відповідний наказ Міністерства фінансів від 3 серпня 2018 року № 671 набрав чинності 4 листопада 2018 року.

Згідно з наказом, митний контроль повітряних суден і товарів, що переміщуються ними через митний кордон України, здійснюється виключно органом доходів і зборів у формах та обсязі, визначених за результатами застосування системи управління ризиками, у тому числі з використанням інформаційних технологій, і завершується митним оформленням.

Водночас, органи доходів і зборів у пунктах пропуску для повітряного сполучення взаємодіють із держорганами, які здійснюють санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний контроль, контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, координують їхню роботу в зонах митного контролю. 

Документом визначено особливості митного контролю та оформлення повітряних суден, що виконують міжнародний рейс; контролю за реекспортом/реімпортом повітряних суден тощо.

Відповідно до Наказу № 671 ДФС України мала доопрацювати відповідні програмні модулі автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор».

Читайте також: ДФС виявила махінації на 18 мільйонів під час ремонту доріг на Дніпропетровщині

Новий порядок було розроблено відповідно до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, частини другої ст. 246 Митного кодексу України, постанови Кабінету міністрів України від 21 травня 2012 року № 451 «Питання пропуску через державний кордон осіб, автомобільних, водних, залізничних та повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними» та Порядку митного оформлення військової техніки, у тому числі військових транспортних засобів, які перетинають митний кордон України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 18 січня 2003 року № 63.

З набуттям чинності новим Порядком, втратили чинність накази Державної митної служби України:

- від 06 квітня 2004 року № 240 «Про затвердження Інструкції про організацію митного контролю та митного оформлення повітряних суден перевізників і товарів, що переміщуються цими суднами», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23 квітня 2004 року за № 522/9121 (зі змінами);

- від 18 лютого 2006 року № 137 «Про затвердження Правил застосування спрощеного порядку здійснення митного контролю предметів, що переміщуються громадянами, які прямують авіаційним транспортом», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 1 березня 2006 року за № 217/12091.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-