Експерти МВФ 4-9 листопада відвідають Україну

Експерти МВФ 4-9 листопада відвідають Україну

Укрінформ
Група експертів Міжнародного валютного фонду 4-9 листопада перебуватиме в Україні з метою проведення консультацій щодо проекту бюджету на 2019 рік.

Про це поінформував постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомили Укрінформу з прес-служби Фонду.

“За зверненням влади, команда у складі кількох експертів МВФ відвідає Київ у період з 4 по 9 листопада для проведення консультацій щодо проекту бюджету на 2019 рік у контексті нещодавньої домовленості на рівні місії Фонду”, - зазначив Люнгман.

Читайте також: Мінфін: Дефіцит бюджету за два роки скоротиться до менше 2% ВВП

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди щодо запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні. Обсяг нової програми становить 2,8 млрд SDR, що дорівнює 3,9 млрд доларів США. Угода підлягає затвердженню менеджментом МВФ, а також схваленню Радою директорів Фонду. Засідання керівництва МВФ з цього питання планується провести після ухвалення в Україні держбюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ, а також підвищення тарифів на газ з урахуванням ринкових змін та з одночасним субсидіюванням населення з низькими доходами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-