Покупців елітного житла цікавлять передусім його якісні характеристики - експерт

Покупців елітного житла цікавлять передусім його якісні характеристики - експерт

Укрінформ
Категоризація житла з прив'язкою до місцерозташування стає менш актуальною, на першому плані наразі якісні характеристики. 

Про це Укрінформу повідомила генеральний директор агентства нерухомості Park Lane Вікторія Барабаш.

«Категоризація житла з прив'язкою до місцерозташування стає менш актуальною, на перший план виходять якісні характеристики. Сьогодні покупці придбавають комфортне дороге житло як в культурному і діловому центрі столиці, так і у висококласних об'єктах у віддалених районах», - сказала Барабаш. 

Читайте також: Дозвіл на будівництво: Україна увійшла до ТОП-30 рейтингу Doing Business

За її словами, при виборі елітної нерухомості пріоритети покупців не змінилися. Найбільший попит мають квартири з гарним краєвидом: на культурні та історичні пам'ятки, парки, озера, Дніпро. Важливу роль відіграє місце розташування поблизу зручних транспортних розв'язок, реконструйованих доріг, розвиненої, закритої інфраструктури (об'єкти побутового обслуговування, паркінг, ресторани, фітнес-центри тощо). Не менш важливою є безпека будинку (цілодобова охорона, відеоспостереження).

Найбільш затребувані площі - 150-300 кв. м. 

Цінова ситуація на ринку елітного житла з початку року також не змінилася. Наразі вартість квартири в історичному будинку в центрі становить 2-3 тис. дол. за кв. м, у новобудові в цьому самому районі середня ціна така ж, у найбільш преміальних будинках вона може сягати 5-10 тис. дол. кв. м (наприклад, будинок на вул. Грушевського або Мазепи). У віддаленому від центру районі квартири в нових будинках преміум-сегменту не відрізняються від центральної частини міста, і вартість в середньому становить 1,8-3 тис. дол. за кв. м.

Крім того, в сегменті елітного житла спостерігається зростання пропозиції, в першу чергу, за рахунок виходу на ринок об'єктів у зданих будинках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-