Профспілка Укрспирту закликала депутатів підтримати проекти щодо розвитку галузі

Профспілка Укрспирту закликала депутатів підтримати проекти щодо розвитку галузі

Укрінформ
Профспілка ДП “Укрспирт” звернулась до депутатів з проханням підтримати законопроекти, які необхідні для розвитку спиртової галузі. 

Відповідна заява розміщена на сайті підприємства.

"Профспілка ДП “Укрспирт” звернулася до голови Верховної Ради України, керівників фракцій та представника профспілок у Верховній Раді з проханням підтримати законопроекти, необхідні для розвитку спиртової галузі. Профспілка одноголосно підтримала звернення і взяла під контроль проходження їх у Верховній Раді України", - зазначається в заяві.

Зокрема, йдеться про розроблений ДП “Укрспирт” законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо підприємств спиртової галузі (в частині встановлення мораторію на звернення стягнення на активи підприємства)” №9222.

"Введення мораторію на звернення стягнення на активи Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» як платника податків за фінансовими санкціями, які застосовані до 31 грудня 2015 дозволить без загрози знищення підприємства в судовому порядку", - зазначили в Укрспирті.

Крім того, депутатів просять підтримати законопроекти №6649 і №6650 та доопрацьований на їх основі законопроект з робочою назвою “Про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо оподаткування спирту етилового, який використовується для виробництва оцту з харчової сировини, продукції хімічного і технічного призначення та парфумерно-косметичної продукції”.

Ще один законопроект, який очікують представники спиртової галузі - № 7348 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту”.

"Структура виробництва етанолу в Україні 9,1 млн дал. на рік, з яких - 95 % (8,676 млн дал) харчового спирту і 5% (424 тис. дал) технічного. Це створює залежність підприємства від ринку горілчаних виробів, який постійно скорочується. Загальні виробничі потужності підприємства складають до 30 млн дал на рік, у той самий час задіяно у виробництві потужностей відповідно до запитів основних споживачів спирту лише 9,1 млн дал на рік з них 424 тис. дал - технічного спирту", - підкреслили в Укрспирті.

Читайте також: Товарообіг з Німеччиною може сягнути €10 мільярдів — Гройсман

Для порівняння, в Укрспирті навели наступні дані за 2017 рік: 9 млн дал метанолу (отруйної речовини, що діє на нервову і судинну системи людини) було завезено з Російської Федерації - для потреб газовидобувної галузі, крім того для інших потреб було завезено близько 2 млн дал, ніби хімічна галузь, омивачі тощо, те що потім опиняється на чорному ринку у вигляді контрафактної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-