Українські аграрії цьогоріч експортували продукції майже на $13 мільярдів

Українські аграрії цьогоріч експортували продукції майже на $13 мільярдів

Укрінформ
Зовнішньоторговельний обіг аграрної продукції з січня по вересень 2018 року становив 16,8 млрд дол. Експорт продукції виробництва українських аграріїв становить 12,9 млрд дол.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Міністерства.

«За результатами січня-вересня 2018 року зовнішньоторговельний обіг продукції агропромислового комплексу досяг $16,8 млрд. Український експорт при цьому становить $12,9 млрд», - йдеться у повідомленні.

Трофімцева нагадала, що минулого року український аграрний експорт показав рекордні для останніх років результати, майже $18 млрд. «Обсяги цьогорічного врожаю дають нам всі підстави очікувати результати на не гіршому рівні за підсумками року», - підкреслила заступник міністра.

Вона зазначила, що в трійку товарів-лідерів аграрного експорту традиційно входять зернові культури з часткою 37%, олія - 24,1% та насіння олійних культур - 10,3%. Порівняно з попереднім роком збільшились обсяги експорту таких українських товарів АПК як: насіння ріпаку - на 15,2%, м'яса та субпродуктів домашньої птиці - на 29,3%, яєць птиці - на 73,9%, олії зі свиріпи, ріпакової або гірчичної - на 83,9%, горіхів - на 79,4%, шоколаду та інших продуктів з вмістом какао - на 21,3%, олії соєвої - на 18,3%, маргарину - на 31,9%, кондитерських виробів з цукру - на 20%, масла вершкового та інших жирів, вироблених з молока - на 16,3%, хлібобулочних, кондитерських виробів - на 12%, вин виноградних натуральних - на 46,5%.

«В географічній структурі експорту української аграрної та харчової продукції перше місце займають країни Азії, з часткою 43,5%, друге місце займають країни ЄС - 31,8% та Африканські країни - 13%», - повідомила Трофімцева.

Читайте також: Уряд має намір зберегти в 2019 році програми підтримки агросектору - Гройсман

За її словами, в ТОП-3 азійських країн-покупців наших аграрних та харчових товарів входять: Індія, Китай та Туреччина. А в ТОП-3 країн ЄС: Нідерланди, Польща та Італія. Серед країн Африки найбільше українських аграрних та харчових продуктів купують Єгипет, Туніс та Марокко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-