Ціни на нафту знизилися в четвер на тлі ознак зростання пропозиції

Ціни на нафту знизилися в четвер на тлі ознак зростання пропозиції

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер на тлі ознак зростання пропозиції і побоювань, що попит може бути ослаблений через перспективу уповільнення зростання світової економіки.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Січневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,45 (0,6%) - до $74,59 за барель. На торгах у попередній день їхня ціна опустилася на $0,91 (1,2%) і становила на закриття $75,04 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на грудень знизилися на $0,37 (0,57%) - до $64,94 за барель. За підсумками минулої сесії їхня ціна опустилася на $0,87 (1,31%), завершивши день на позначці $65,31.

За минулий місяць Brent подешевшав на 8,8%, WTI - на 10,8%, свідчать дані Dow Jones.

Падіння цін тривало після виходу напередодні даних Управління енергетичної інформації, згідно з якими запаси нафти в США зросли шостий тиждень поспіль. Товарні запаси нафти в країні минулого тижня підскочили на 3,22 млн барелів.

Раніше Американський інститут нафти (API) повідомив про зниження запасів на 5,69 млн барелів, а опитані S&P Global Platts експерти прогнозували підвищення на 3,3 млн барелів.

Запаси бензину в США, за даними Міненерго, знизилися за минулий тиждень на 3,16 млн барелів, дистилятів - на 4,05 млн барелів. Аналітики очікували зниження першого показника на 2,4 млн барелів, другого - на 2,2 млн барелів. Запаси на терміналі в Кушинзі, де зберігається нафта, що торгуються на NYMEX, підскочили на 1,88 млн барелів.

Читайте також: Доповідь Єврокомісії: Україна - важливий учасник глобальної політики ЄС

Водночас обсяг видобутку в країні збільшився на 300 тис. барелів на добу. Імпорт нафти на минулому тижні скоротився на 334 тис. б/д.

Станом на 10:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,69 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 74,65 долара за барель, що на 39 центів нижче за рівень закриття торгів ($75,04).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-