У Дніпровське та Каховське водосховища запустили понад 11 тонн мальків риби

У Дніпровське та Каховське водосховища запустили понад 11 тонн мальків риби

Укрінформ
У Дніпровське та Каховське водосховища випущено понад 11 тонн мальків риби.

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровського рибоохоронного патруля Державного агентства рибного господарства.

"30 жовтня з метою збільшення рибних запасів та покращення екологічного стану відбулося зариблення Дніпровського та Каховського водосховищ. Так, у Дніпровське водосховище було випущено 10 тонн риби. Водойма поповнилась 400 тис. екземплярів білого товстолоба та коропа, середньою наважкою близько 25 грамів. У Каховське водосховище було заселено майже 60 тис. екземплярів білого товстолоба та коропа (1,5 т)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зариблення відбулося за ініціативи та кошт небайдужих користувачів водних біоресурсів, громадськості і Дніпропетровської державної адміністрації.

Процес вселення водних біоресурсів в обидва водосховища контролювався працівниками Дніпропетровського рибоохоронного патруля. На акціях вселення також були присутні представники місцевого самоврядування, Нікопольського спортивно-рибальського клубу та громадськість.

Читайте також: "Шерше ля фам": Порошенко нагадав, коли узгодили з МВФ підвищення цін на газ

Як раніше повідомляв Укрінформ, програма відновлення біологічного режиму Дніпра розрахована до 2025 року. За цей час до річки випустять 9 млн мальків. За підрахунками вчених, саме стільки риби потрібно, аби очистити водойму від зелених водоростей. За два роки до Дніпра випустили майже 2,5 млн мальків. У 2018 до річки загалом відправляться 1,7 млн рибин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-