Україна з 2009 року друга в світі за темпами покращення бізнес-клімату - Кубів

Україна з 2009 року друга в світі за темпами покращення бізнес-клімату - Кубів

Укрінформ
Україна з 2009 року залишається другою країною в світі за темпами покращення бізнес-клімату.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у своєму блозі.

"Завдяки ефективній співпраці Президента, уряду та парламенту ми піднялись на 5 позицій у цьогорічному рейтингу та залишаємось другою країною в світі за темпами покращення бізнес-клімату з 2009 року", - констатував урядовець.

Читайте також: В Україні за підтримки ЄС створили Офіс розвитку малого та середнього бізнесу

За словами Кубіва, наразі триває новий цикл порівняння країн у легкості ведення бізнесу.

"Наразі вже триває новий цикл порівняння країн у легкості ведення бізнесу і до 30 квітня нам потрібно багато чого встигнути. Зокрема, вирішити проблему з підключенням до електромереж: спростити процедуру відведення земельних ділянок під лінії електропередач та знизити вартість підключення до електромереж. В цьому році за цим компонентом Україна, на жаль, навіть погіршила свою позиції в рейтингу. Звісно, потрібно продовжувати працювати над ухваленням законопроекту щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні (№8124), який передбачає і скасування пайової участі (в цьому році збільшення пайової участі в інфраструктурі Києва з 2% до 4% потягнуло нас вниз)", - зазначив урядовець.

Читайте також: Порошенко підписав два закони щодо удосконалення фінансового сектору

Водночас, на думку Кубіва, позитивні наслідки для країни в рейтингу-2019 матиме нещодавно ухвалений кодекс про банкрутство.

"У рейтингу може позитивно відобразитися ухвалення Верховною Радою кодексу про банкрутство та можливість реалізації активів на відкритих онлайн-аукціонах через Прозорро.Продажі. Однак кодекс ще не підписаний Головою Верховної Ради та Президентом, а тому говорити про його вплив на бізнес-клімат - зарано", - вважає Кубів.

Читайте також: У світі встановили рекорд з проведення реформ щодо поліпшення бізнес-клімату — СБ

Як повідомлялося, Світовий банк опублікував новину про те, що Україна підвищила позиції у рейтингу Світового банку Doing Business-2019, за загальним рейтингом зі 190 країн, піднялася з 76-го рядка на 71-й. А за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» піднялась із 35-позиції на 30-ту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-