В Україні за підтримки ЄС створили Офіс розвитку малого та середнього бізнесу

В Україні за підтримки ЄС створили Офіс розвитку малого та середнього бізнесу

Укрінформ
При Міністерстві економічного розвитку і торгівлі за підтримки ЄС створено Офіс розвитку малого та середнього підприємництва (МСП).

Про це Укрінформу повідомили в Представництві Європейського Союзу в Україні.

"16 жовтня Степан Кубів, перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України, підписав наказ про створення Офісу розвитку МСП при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України. Офіс розвитку МСП створений за підтримки Європейського Союзу та є консультативно-дорадчим органом при Мінекономрозвитку, що згодом має стати провідним органом з просування підприємництва та рушієм розвитку конкурентоспроможності МСП в країні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створення Офісу розвитку МСП є наступним кроком у реалізації стратегії уряду, спрямованої на визнання МСП як важливої рушійної сили економічного зростання в країні.

"Ми також упевнені, що цей Офіс відіграватиме ключову роль у підвищенні внутрішньої та міжнародної конкурентоспроможності українських МСП та фізичних осіб-підприємців. Ми очікуємо на перші відчутні результати для МСП вже у 2019 році", - зазначив Кубів.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі зауважив, що сприяння розвитку МСП є одним з пріоритетних напрямків допомоги ЄС Україні.

"Розвиток МСП є одним з пріоритетних напрямків допомоги ЄС Україні, і ми вітаємо стратегічний курс українського уряду на розвиток МСП, що керується принципом "Спочатку думай про мале", - сказав він.

Читайте також: Парубій та Кубів візьмуть участь у львівському Міжнародному економічному форумі

Головною метою Офісу розвитку МСП є розробка цільових програм підтримки малого та середнього бізнесу, а також створення можливостей для покращення підприємницьких навичок, полегшення доступу до фінансування та розвиток мережі інфраструктури підтримки МСП. Крім того, Офіс розвитку МСП сприятиме координуванню впровадження політики МСП в країні та посиленню співпраці з донорами, а також забезпечить доступ до інформації через спеціалізований інформаційний портал для МСП.

На сьогодні в Офісі розвитку МСП працюють 9 експертів.

Як повідомлялося, Офіс розвитку МСП створений за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту FORBIZ та Ініціативи EU4Business. Про те, що організація Офісу розвитку малого і середнього підприємництва (МСП) перебуває у завершальній стадії, Мінекономрозвитку заявляло в червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-