СЕТАМ продаватиме об’єкти малої приватизації через ProZorro

СЕТАМ продаватиме об’єкти малої приватизації через ProZorro

Укрінформ
Державне підприємства “СЕТАМ” пройшло тестування для продажу через систему електронних торгів  ProZorro.Продажі об’єктів малої приватизації та майна банків-банкрутів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

“Відтепер СЕТАМ матиме всі функції авторизованого майданчика ProZorro.Продажі, а саме: можливість реєструвати учасників (як продавців, так і покупців державного і комунального майна), надавати послуги доступу до відкритих аукціонів, а також отримувати комісію в разі перемоги зареєстрованого в системі продавця”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники прозорих аукціонів зможуть реєструватись на аукціони в ProZorro.Продажі через СЕТАМ вже цього тижня. 

“Це дуже важливий крок, адже система СЕТАМ відома продажем арештованого майна, а тепер зможе ще й працювати з активами державних і комунальних підприємств. Міністерство юстиції і керівництво СЕТАМ зробили величезну роботу задля цього”, - зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Генеральний директор ДП ”СЕТАМ” Віктор Вишньов висловив сподівання, що досвід підприємства і найбільша в Україні база користувачів (понад 55 тис.) допоможуть ефективніше заробляти кошти для держави. 

“Ми вже є першими у впровадженні Blockchain і проведенні земельних аукціонів. Тепер подивимося, наскільки буде цікаво нашим користувачам майно банків-банкрутів та об’єкти малої приватизації”, - наголосив Вишньов.

Читайте також: Укроборонпром реалізовуватиме майно на Prozorro - меморандум

Як повідомляв Укрінформ, система електронних торгів OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) працює на всій території України з 2014 року. Тут застосовується інноваційна технологія Blockchain. Кількість користувачів платформи - понад 55 тис., сума проданих активів - майже 7 млрд грн.

Згідно із Законом України “Про приватизацію державного і комунального майна”, який набрав чинності в березні, мала приватизація (активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн) відбувається через систему електронних торгів ProZorro.Продажі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-