Нафтогаз розраховує на плідну співпрацю з Магістральними газопроводами

Нафтогаз розраховує на плідну співпрацю з Магістральними газопроводами

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Магістральні газопроводи України" повинні зосередитися на зобов’язаннях та багатьох масштабних і складних завданнях.

Про це сказала голова наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд, коментуючи нещодавню заяву МГУ про відсутність співпраці з Нафтогазом, повідомляє прес-служба компанії.

«Ми дуже здивовані та розчаровані заявою МГУ в пресі. Анбандлінг - це надзвичайно важливе зобов’язання України та пріоритетний для Нафтогазу проект. Ми робимо все можливе, щоб обидві компанії плідно співпрацювали. Задля успішного проведення анбандлінгу МГУ та Нафтогаз повинні працювати в атмосфері взаємної довіри і зосередитися на виконанні зобов’язань та багатьох масштабних і складних завдань, які мають бути завершені до кінця 2019 року», - сказала Споттісвуд.

У Нафтогазі нагадали, що у липні 2018 року наглядові ради НАК та МГУ погодили меморандум про взаєморозуміння, що визначає напрямки співпраці двох компаній в процесі анбандлінгу. У меморандумі передбачалося, зокрема, що члени наглядової ради МГУ працюватимуть радниками з питань анбандлінгу наглядової ради Нафтогазу. Відповідно до меморандуму, Нафтогаз запропонував членам наглядової ради МГУ проекти трудових угод.

"Проте в процесі обговорення виявилося, що цей варіант неможливий з огляду на певні регуляторні обмеження та потенційний конфлікт інтересів. Наглядові ради обох компаній працювали над подальшими кроками для розблокування процесу співпраці, коли компанія МГУ виступила зі своєю заявою", - зазначили у Нафтогазі. 

Читайте також: Нафтогаз оприлюднив цінові пропозиції для постачання газу

У НАК також зазначили, що МГУ поки що не ведуть операційної діяльності, тому їхні витрати фінансуються виключно з держбюджету.

Як повідомлялося, МГУ були засновані Кабінетом міністрів України у листопаді 2016 року як майбутній оператор газотранспортної системи після відокремлення цієї функції від Нафтогазу. На даний момент у компанії призначена наглядова рада та менеджмент. 

Днями члени наглядової ради МГУ заявили, що не отримали жодних пропозицій від Нафтогазу щодо конкретних умов співпраці, які б відповідали законодавству України та могли б бути серйозно розглянуті наглядовою радою МГУ.

Як відомо, анбандлінг - це відокремлення діяльності з транспортування природного газу від видобутку і постачання природного газу та електричної енергії. Здійснюється відповідно до ст. 9 Директиви 2009/73/ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-