Інвестори готові вкладати в шахти Луганщини, що стоять на лінії розмежування

Інвестори готові вкладати в шахти Луганщини, що стоять на лінії розмежування

Фото
Укрінформ
Іноземні інвестори готові вкладатися в шахти Луганщини. У час, коли в Попаснянському районі відбуваються бойові дії, вони завітали на шахту "Карбоніт".

Такий допис зробив на своїй сторінці в Facebook голова Попаснянської районної державної адміністрації Сергій Шакун.

«Саме зараз відбувається зустріч. Перші інвестори – найдорожчі. Після них будуть й інші. Це дасть великий поштовх для розвитку не лише Попаснянського району, але й всієї області», - зазначив Шакун.

У телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу голова він уточнив, що один потенційний інвестор представляє чеську компанію T Mashinery a.s., інший – білоруську «Ніва-холдінг».

Попередньо плануються інвестиції у вигляді вуглевидобувних комплексів на шахтах «Карбоніт» і «Тошківська». За словами Сергія Шакуна, чехів цікавить вугілля, яке буде постачатись на теплові електростанції. Компанія вже певний час співпрацює в цьому напрямку з українською ДТЕК.

Читайте також: Гройсман розраховує на ухвалення бюджету-2019 до 1 грудня

При цьому постачання вугілля з названих вище шахт на Луганську ТЕС у м. Щастя (єдине джерело електроенергії на Луганщині) не передбачається, оскільки тамтешні котли розраховані на споживання антрациту.

Фото: Шакун, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-