Кубів: Україна за 8 місяців експортувала товарів та послуг на $31 мільярд

Кубів: Україна за 8 місяців експортувала товарів та послуг на $31 мільярд

Укрінформ
Україна за вісім місяців 2018 року експортувала товарів і послуг на 31 млрд доларів.

Про це під час засідання уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми стали більше експортувати. Експорт українських товарів зростає 20 місяців поспіль. За 8 місяців цього року українські підприємці експортували на товарів та послуг 31 млрд дол.", - сказав Кубів.

Як повідомляв Укрінформ, обсяг експорту товарів у січні-серпні 2018 року збільшився порівняно з січнем-серпнем 2017 року на 12,4%. Найбільша питома вага в українському експорті належить: продукції АПК та харчової промисловості (36,8%), продукції металургійного комплексу (26,4%), продукції машинобудування (11,7%), мінеральним продуктам (9,2%).

Читайте також: У пік сезону пріоритетом є маршрутні перевезення зернових - Укрзалізниця

У географічному розрізі збільшення експорту товарів за вказаний період відбулося до країн: Америки - на 30,4%; Європи - на 18,6%; Азії - на 10,0%; СНД - на 4,4%; Африки - на 2,9%. ЄС залишається найбільшим торговельним партнером України. Питома вага країн ЄС в експорті товарів з України у січні-серпні 2018 року становила 42,1%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-