Державна корпорація розпочала осінню форвардну програму закупівель зернових

Державна корпорація розпочала осінню форвардну програму закупівель зернових

Укрінформ
Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) розпочала осінню форвардну програму закупівель зернових майбутнього врожаю.

Про це повідомляє прес-служба Державної продовольчо-зернової корпорації України.

“У Державній продовольчо-зерновій корпорації України стартувала програма закупівель зернових майбутнього врожаю 2019 року. В рамках цьогорічної програми планується закупити у сільгоспвиробників близько 360 тис. тонн пшениці, кукурудзи та ячменю. На авансування сільгоспвиробників заплановано виділити 1,3 млрд грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що традиційно, програма закупівель зерна майбутнього врожаю відбудеться у два етапи. Спочатку сільгоспвиробник подає свою заявку до регіонального відділу ДПЗКУ. Після укладання договору держкорпорація виплачує аванс на поточний рахунок сільгоспвиробника у розмірі 3600 гривень за одну тонну зерна з урахуванням ПДВ. На другому етапі після передачі зерна у власність корпорації ДПЗКУ проводить остаточний розрахунок із постачальником. 

“Цього року вартість коштів становитиме від 9,5% до 13% річних у залежності від кількості законтрактованого товару та базису поставки. Враховуючи те, що програма закупівель зерна майбутнього врожаю в ДПЗКУ проводиться вже не перший рік, корпорація пропонує додаткову знижку у розмірі 0,25% тим сільгоспвиробникам, які приймають участь в програмі 2 і більше років. А також, додаткову знижку у розмірі 0,25% отримують фермери при укладанні аграрної розписки”, - інформує прес-служба ДПЗКУ.

Читайте також: Переробні філії зернової корпорації України пройшли сертифікацію ISО

Як повідомляв Укрінформ, у першому півріччі поточного року в рамках форвардної програми ДПЗКУ перерахувала понад 606 млн грн авансових платежів сільгоспвиробникам, що більше, ніж втричі перевищує аналогічний показник минулого року. Надаючи підтримку малому та середньому бізнесу, зернова корпорація приєдналась до системи аграрних розписок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-