На виплати військовим у 2019 заклали 55,6 мільярда - Міноборони

На виплати військовим у 2019 заклали 55,6 мільярда - Міноборони

Укрінформ
Грошове забезпечення та зарплату військовослужбовців ЗСУ, згідно з проектом держбюджету-2019, планується збільшити на 40%.

Про це заявив директор департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Дяченко, повідомляє прес-служба МОУ.

«На грошове забезпечення та заробітну плату наступного року планується виділити 55,6 мільярда гривень (збільшено близько на 40% проти 2018 року), на озброєння та військову техніку (закупівлю, модернізацію, проведення НДДКР, капремонт, забезпечення зв'язком) - майже 17 мільярдів, на будівництво (капремонт) військових об'єктів, будівництво (придбання) житла для військовослужбовців - 4,1 мільярда гривень», - зазначив Дяченко.

Водночас Дяченко зауважив, що фінансовий запит Міністерства оборони у 2019 році був більшим на 12 мільярдів грн, порівняно з передбаченими у проекті держбюджету витратами на військо. Він висловив сподівання, що під час підготовки проекту держбюджету до другого читання видатки на Міноборони можуть бути збільшені.

Читайте також: У Міноборони розповіли, як розподілять гроші з бюджету-2019

Як повідомлялося, на початку вересня Президент України Петро Порошенко доручив уряду передбачити у державному бюджеті на 2019 рік підвищення грошового забезпечення військовослужбовців на 30%. 

Згодом Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що Кабмін заклав таке підвищення у проекті бюджету, й заявив, що військовослужбовець 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-