У Мінфіні повідомили подробиці про два нових випуски єврооблігацій

У Мінфіні повідомили подробиці про два нових випуски єврооблігацій

Укрінформ
У Міністерстві фінансів оголосили фінальні параметри двох нових випусків українських єврооблігацій. 

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Україна оголосила про прайсинг (фінальні  параметри - ред.) двох нових випусків єврооблігацій: на суму 750 000 000 доларів США з кінцевим строком погашення 1 лютого 2024 року та на 1 250 000 000 доларів США зі строком погашення 1 листопада 2028 року. На 5-річні облігації будуть нараховуватися проценти за ставкою 8,994% річних, на 10-річні - 9,750%», - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що, як очікується, новому випуску буде присвоєний рейтинг не нижче B- рейтинговим агентством Standard & Poor's та B- рейтинговим агентством Fitch. В процесі збору заявок на придбання цінних паперів близько 390 інвесторів висловили зацікавленість у придбанні нових українських цінних паперів на суму 4,9 млрд. дол США. Розрахунки за новим випуском мають відбутися 1 листопада 2018 року. Залучені кошти підуть на фінансування дефіциту бюджету, а також на виплату короткострокових облігацій зовнішніх державних позик з терміном погашення у лютому 2019 року на 725 млн доларів США.

Читайте також: У Мінфіні повідомили, хто стане співінвестором Укргазбанку уже до кінця року

«Ми вдячні іноземним партнерам, які сьогодні, незважаючи на складну ситуацію на міжнародних ринках капіталу, в черговий раз продемонстрували свою віру в Україну і підтримку тих реформ, які здійснюють Уряд, Президент та Верховна Рада. Ми впевнені, що після прийняття реалістичного бюджету на 2019 рік та старту нової програми з МВФ Україна матиме сильні позиції, які дозволять нам вчасно виконувати всі зобов’язання перед інвесторами і кредиторами», - цитує прес-служба в.о. міністра фінансів України Оксану Маркарову. 

Зазначається, що організаторами транзакції виступили BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs та J.P. Morgan.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-