В Україні створять умови для навчання енергоаудиторів

В Україні створять умови для навчання енергоаудиторів

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно з 32 закладами вищої освіти створюють умови для навчання та атестації енергоаудиторів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"32 заклади вищої освіти у співпраці з Держенергоефективності долучилися до роботи щодо підготовки та атестації енергоаудиторів, зокрема: 23 заклади вже створили комісії для атестації енергоаудиторів. Місяць тому таких закладів було тільки 12", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі ознак уповільнення зростання світової економіки

Також зазначається, що 13 закладів вже запровадили навчальні програми з підготовки енергоаудиторів. Держенергоефективності продовжує тісно співпрацювати із університетами та академіями, надаючи необхідну консультаційну допомогу.

"Спільними зусиллями ми працюємо над створенням ринку енергосертифікації будівель, де зможуть працювати висококваліфіковані енергоаудитори. Ці фахівці будуть відігравати важливу роль в енергомодернізації будівель в Україні", - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він також закликає енергоаудиторів ознайомитися із переліком закладів вищої освіти на сайті Держенергоефективності та подавати заявки на навчання і проходження атестації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-