Співпраця України та Білорусі дозволить країнам вийти на нові ринки - Зубко

Співпраця України та Білорусі дозволить країнам вийти на нові ринки - Зубко

Укрінформ
Україна та Білорусь у рамках Першого форуму регіонів двох країн окреслили стратегічні тренди подальшого співробітництва не тільки між країнами, а й регіонами, які дозволять вийти на нові європейські ринки.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час заключної частини на Першому форумі регіонів України та Республіки Білорусь, який проходить у Гомелі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам потрібно підсилювати регіональну співпрацю і підсилювати наші економічні можливості. Сьогодні ми маємо можливості спілкуватися у напрямку енергетики, машинобудування, агропромислового комплексу, металургії і найголовніше - питаннях кооперації. Нам дуже важливо те завдання, яке стоїть - товарообіг на рівні 5,2 млрд на цей рік, та 8 млрд грн - на наступні роки, подивитися на інші ринки європейські, які дають нам абсолютно інші можливості. І ось тут наш український та білоруський бізнес, спілкуючись між собою, готує нову продукцію не тільки для регіонального розвитку, а й для майбутнього», - сказав Зубко.

Читайте також: Україна і Білорусь підписали шість документів про регіональне співробітництво

За його словами, участь у цьому заході взяли 17 регіонів України, близько 100 українських компаній.

Зубко наголосив, завдяки децентралізації кожен наш регіон стає потужним інвестиційним хабом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-