Нафта дешевшає на побоюваннях надвиробництва сировини

Нафта дешевшає на побоюваннях надвиробництва сировини

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю знижуються на побоюваннях надвиробництва сировини на фоні падіння фондових ринків і скорочення світової торгівлі.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля грудневої нафти Brent склала $76,36 (-0,69%). Барель грудневої нафти WTI торгувався по $66,69 (-0,95%).

«Жовтневе зниження вартості Brent приблизно на $10/бар. є похідною від глобального розпродажу акцій», - йдеться в заяві Fitch Solutions.

Цього тижня ціни на нафту впали, оскільки основні показники Волл-стріт знизилися до найнижчого рівня з 2011 року.

Австралійський енергетичний індекс AXEJ, який відстежує основні нафтогазові компанії країни, цього тижня обрушився на 10%, що є найбільшим падінням за останні три роки.

Світові фінансові ринки сильно постраждали через торговельні війни між США і Китаєм, обвал національних валют на ринках, що розвиваються, зростання вартості запозичень і прибутковості облігацій та економічні проблеми в Італії. 

Представник Саудівської Аравії при ОПЕК напередодні заявив, що до кінця року нафтові ринки можуть зіткнутися з надлишковою пропозицією.

«У IV кварталі ринок може переміститися в ситуацію надлишкової пропозиції, про що свідчить зростання запасів за останні кілька тижнів», - сказав Адіб Аль-Аама агентству Reuters.

Читайте також: Перемога за 15 мільйонів: Надрами Липовецької площі опікуватиметься Укргазвидобування

Поки ж нафтові ринки залишаються досить жорсткими, в основному через санкції США проти експорту іранської нафти, які будуть введені 4 листопада. Вашингтон чинить тиск на уряди у всьому світі, щоб припинити імпорт іранської нафти. Більшість з них, в т.ч. Китай, відмовляється імпортувати сировину з Ісламської Республіки, що змушує Іран накопичувати сиру нафту в танкерах.

За станом на 09:45 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,38 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,61 долара за барель, що на 28 центів нижче за рівень закриття торгів ($76,89).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-