Реформа СОТ неможлива без США та Китаю - міністр торгівлі Канади

Реформа СОТ неможлива без США та Китаю - міністр торгівлі Канади

Укрінформ
Будь-які обговорення зміни міжнародних торговельних правил повинні обов’язково включати США і Китай.

Про це заявив міністр торговельної диверсифікації Канади Джим Карр після завершення міжнародної конференції із реформування СОТ, що пройшла у Оттаві.

“Ми встановлюємо рамки більш конструктивного процесу справжніх заходів з реформування. Почавши з малого ми змогли підійти до вирішення проблеми з голови та швидко виробити пропозиції. Водночас, ми розуміємо, що знаходимося у процесі підготовки до ширших зусиль, які поширюватимуться на усіх членів та мусять включати США й Китай”, - сказав Карр.

Читайте також: Члени СОТ обговорили напрямки реформи організації

На його переконання, усі 164 держави, які нині входять до СОТ, повинні на певному етапі приєднатися до реформістського руху.

За словами Карра, до участі у конференції були навмисно запрошені представники із різних регіонів світу та рівнів розвитку, усі з яких, однак “поділяють цінність та вірять у необхідність збереження заснованого на правилах міжнародного порядку, а також у те, що найкращим способом збереження цього порядку є його реформування”.

Читайте також: Члени СОТ занепокоєні поширенням протекціонізму у світі

Додамо, що участь в оттавській конференції з реформи СОТ взяли представники Австралії, Бразилії, Канади, Чилі, ЄС, Японії, Кенії, Кореї, Мексики, Нової Зеландії, Норвегії, Сінгапуру та Швейцарії. За підсумками обговорення було оприлюднено спільне комюніке та визначені пріоритетні напрямки реформування.

Нагадаємо також, що президент США Дональд Трамп кілька разів заявляв про готовність покинути СОТ, якщо організація не реформується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-