У НБУ очікують прискорення зростання ВВП цьогоріч до 3,4%

У НБУ очікують прискорення зростання ВВП цьогоріч до 3,4%

Укрінформ
У Національному банку прогнозують, що зростання ВВП на кінець 2018 року становитиме 3,4%, однак у 2019 році зростання економіки уповільниться до 2,5%.

Про це 25 жовтня на прес-конференції сказав голова Національного банку Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Національний банк залишає без змін прогноз економічного зростання на 2018-2020 роки. Як і раніше, Національний банк очікує на прискорення зростання економіки до 3,4% у поточному році», - сказав Смолій.

За його словами, основним рушієм зростання економіки буде приватне споживання завдяки подальшому збільшенню доходів населення.

Разом з тим, у 2019 році зростання реального ВВП уповільниться до 2,5% внаслідок "охолодження" глобальної економіки, погіршення цінової кон'юнктури на світових сировинних ринках, стриманої фіскальної політики через потребу погашення значних обсягів державного боргу, а також жорсткої монетарної політики, необхідної для повернення інфляції до цілі.

Читайте також: Нацбанк розраховує на транш МВФ ще до кінця року

Однак, уже в 2020 році зростання економіки прискориться до 2,9%. Цьому сприятимуть переважно поступове пом'якшення монетарної політики, яке стане можливим в умовах стабілізації інфляції на рівні, близькому до цілі, та покращення інвестиційної привабливості економіки.

«У 2019 - 2020 роках зовнішні рахунки будуть збалансованими. Дефіцит поточного рахунку зберігатиметься на рівні 2,5-3% ВВП і буде компенсований надходженнями фінансування від офіційних кредиторів та приватного капіталу», - наголосив Смолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-