Китайська електронна компанія вперше вийшла на Франкфуртську біржу

Китайська електронна компанія вперше вийшла на Франкфуртську біржу

Укрінформ
Китайський виробник електронної побутової техніки Haier у середу офіційно вийшов на біржу Франкфурта.

Про це повідомляє ділове видання Handelsblatt. 

«Китайська компанія - перша фірма, що дебютувала на німецько-китайській біржовій платформі Ceinex», - йдеться в повідомленні. 

Торги розпочалися з явно заниженої ціни - 1.05 євро, що значно менше ціни на біржі Шанхая, де акції Haier торгуються в еквіваленті 1,67 євро. У міру того, як торгівля просувалася, ціна залишалася майже стабільною. 

Китай хоче дозволити іноземцям за допомогою лістингу інвестувати у свої компанії за межами Народної Республіки. Через китайське законодавство ті зазвичай не мають доступу до A-акцій, які котируються на фондових біржах у Шанхаї або Шеньчжені. Тому введено в обіг акції H у Гонконзі, акції S у Сінгапурі та акції N у Нью-Йорку. І ось, із середи з'явилися акції D у Франкфурті.

Франкфуртська фондова біржа за останні 10 років залучила безліч невеликих компаній із КНР, більшість з яких не були допущені на фондову біржу в їх власній країні. Деякі з них швидко збанкрутіли, в інших гроші нових акціонерів несподівано зникли через сумнівні канали.

Читайте також: Україна потребувала траншу МВФ через пікові виплати за держборгом у 2019 році - БПП

Китайський виробник побутової техніки з Ціндао добре відомий в Європі своїми пральними машинами і холодильниками. Китайці залишаються лідерами світового ринку впродовж кількох років і в 2017 році мали частку ринку так званих «білих товарів» у 13,3%. При цьому дотепер компанія з провінції Шаньдун торгувала акціями лише в Шанхаї. 

Нині Haier з 320 мільйонами євро емісійних хоче розширити свій європейський бізнес, зокрема зробити бренд більш відомим і пізнаваним. 

Крім того, компанія наприкінці вересня оголосила про купівлю за 475 млн євро італійського виробника побутової техніки Candy. Угода має бути схвалена антимонопольними органами. Haier планує завершити її навесні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-