Нафта дешевшає на даних про запаси палива у США

Нафта дешевшає на даних про запаси палива у США

Укрінформ
Ціни на нафту у четвер продовжують знижуватися, інвестори реагують на дані про запаси палива у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Грудневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на $0,64 (0,84%) - до $75,53 за барель. Вартість ф'ючерса на WTI на грудень на електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $0,69 (1,03%) - до $66,13 за барель.

Як повідомило напередодні Міністерство енергетики США, запаси нафти в країні зросли за підсумками минулого тижня на 6,346 млн барелів. Таким чином, вони збільшилися за підсумками п'ятого тижня підряд. При цьому резерви бензину скоротилися на 4,826 млн барелів, дистилятів - на 2,262 млн барелів.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували підвищення запасів нафти на 3,3 млн барелів, тоді як Американський інститут нафти (API) днем раніше повідомив про зростання товарних запасів нафти у країні на 9,88 млн барелів.

Читайте також: Україна потребувала траншу МВФ через пікові виплати за держборгом у 2019 році - БПП

Додатковий тиск на ринок нафти чинить обвал американських фондових ринків напередодні - основні індикатори звалилися на 2,4-4,4%, і це понизило апетит інвесторів до ризикових активів, включаючи сировину.

"Падіння ринків акцій підвищує побоювання з приводу світового попиту на нафту, посилюючи зниження нафтових котирувань", - говорить аналітик Rakuten Securities Сатору Йосида.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 75,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,72 долара за барель, що на 45 цента нижче від рівня закриття торгів ($76,17).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-