Банки підвищуватимуть вимоги до великих корпоративних позичальників - НБУ

Банки підвищуватимуть вимоги до великих корпоративних позичальників - НБУ

Опитування
Укрінформ
Банки планують підвищувати вимоги до великих корпоративних позичальників і водночас - пом'якшувати для позичальників з-поміж малих та середніх підприємств.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку за результатами опитування про умови банківського кредитування.

«Банки очікують, що з боку юридичних осіб зростатиме попит на всі види кредитів, найбільше - на гривневі та на короткострокові  позики, а також кредити малим та середнім підприємствам (МСП). Банки також планують підвищувати вимоги до великих корпоративних позичальників, але пом'якшувати для позичальників з-поміж МСП», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що у третьому кварталі 2018 року деякі великі банки підвищили вимоги й до позичальників - фізичних осіб, хоча три чверті респондентів залишили кредитні стандарти незмінними. У четвертому кварталі банки також планують незначно підвищити вимоги при кредитуванні населення. 

Банківські установи розраховують, що у наступні 12 місяців прискориться приплив депозитів населення та бізнесу. Зростання депозитів населення очікують 68% опитаних, баланс відповідей становив 48% - це найвище значення за всю історію спостережень.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 1,85 мільярда від продажу держоблігацій

Опитування проводилося з 20 вересня до 10 жовтня 2018 року серед кредитних менеджерів 63 банків, на які припадає 98% активів банківської системи України. У ньому йдеться про результати третього кварталу та очікування на четвертий квартал 2018 року і 12 наступних місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-