Кабмін оновив план заходів щодо розвитку газовидобувної галузі України

Кабмін оновив план заходів щодо розвитку газовидобувної галузі України

Укрінформ
Уряд 24 жовтня ухвалив оновлений План заходів щодо реалізації Концепції розвитку газовидобувної галузі України до 2020 року. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Оновлений План заходів покликаний посилити прозорість газовидобувного сектору і покращити якість його регулювання. Передбачається перейти на електронний формат обміну інформацією між видобувними компаніями та органами влади, створити портал з доступом до інформації про українські ресурси", - йдеться у повідомленні.

Очікується також розробка нової версії Кодексу про надра, який кодифікує і впорядкує правила діяльності у видобувній галузі.

За словами віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, Україна крок за кроком покращує умови для інвестицій у газовидобувний сектор. Парламент прийняв закони, які впроваджують стимулюючу ренту та гарантують її п’ятирічну недоторканність, спрямовують частину коштів на розвиток громад у видобувних регіонах, полегшують дозвільні процедури.

Перехід на електронні аукціони для видачі ліцензій на розробку нафтогазових надр, а також спрощення доступу до геологічної інформації - все це наближає Україну до її цілі - стати енергетично незалежною та ресурсно самодостатньою, сказав Кістіон.

Читайте також: Закупівельні ціни на молоко з початку жовтня зросли на 4% - експерти

Він також нагадав, що у червні 2018 року уряди України і Канади підписали лист про наміри щодо запровадження кращих практик управління видобувною галуззю.

Як повідомляв Укрінформ, відсьогодні Державна служба геології та надр України здійснює експериментальний проект із реалізації дозволів на користування надрами на електронних аукціонах у ProZorro.Продажі. Відповідна постанова Кабінету міністрів України набула чинності 22 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-