Конфіскація авто за роботу без ліцензії: Таксисти - проти

Конфіскація авто за роботу без ліцензії: Таксисти - проти

Укрінформ
"Українська таксомоторна асоціація" виступає проти ухвалення урядового законопроекту, який передбачає можливість конфіскації авто за роботу без ліцензії  або порушення ліцензійних умов. 

Про це під час круглого столу в Києві заявив голова асоціації Андрій Антонюк, передає Укрінформ.

"Влада неодноразово обіцяла спростити умови входу на легальний ринок таксі та надати можливість простим людям працювати легально, стати соціально захищеними і нормально платити податки. Але, на жаль, жодного позитивного кроку в сторону ринку таксі не зроблено. А несподівано для всіх з'явився урядовий законопроект, який передбачає можливість конфіскувати автомобіль за таксування без ліцензії або за порушення ліцензійних умов, незалежно від того, в чиїй власності перебуває автомобіль таксі", - сказав він.

Антонюк зазначив, що у жовтні поточного року з'явився урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу". Цей документ, стверджує голова асоціації, дає можливість конфісковувати автомобілі у нелегальних перевізників та легальних таксистів за відсутність таксометру, шашок таксі, сигнального ліхтаря із зеленим та червоним світлом, нанесених композицій з квадратів, розташованих у шаховому порядку на дверцятах автомобіля.

Антонюк вважає, що виконати норми законопроекту неможливо, оскільки до  Державного реєстру засобів вимірювальної техніки не внесена жодна модель механічного таксометра.

Читайте також: Уряд має намір зберегти в 2019 році програми підтримки агросектору - Гройсман

У свою чергу запрошена на круглий стіл голова парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко домовилася з представниками асоціації про створення спільної робочої групи, яка розробить  альтернативний законопроект, котрий легалізує таксистів і врегулює ситуацію на цьому ринку. "Ми знайдемо спільне рішення і поговоримо з усіма керівниками фракцій, щоб внесений законопроект, який, на ваш погляд, може врегулювати ситуацію, швидше ухвалили", - додала вона.

У підсумку "Українська таксомоторна асоціація" звернулася з відкритим листом до президента, прем'єр-міністра, а також голів парламентських фракцій зняти з порядку денного згаданий законопроект, а також закликала народних депутатів розпочати реформу ринку таксі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-