Нафта слабо дорожчає після зниження більше ніж на 4% напередодні

Нафта слабо дорожчає після зниження більше ніж на 4% напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту ростуть в середу після падіння більше ніж на 4% напередодні, оскільки Саудівська Аравія заявила, що не допустить дефіциту пропозиції сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля грудневої нафти Brent склала $76,72 (+0,37%). Барель листопадової нафти WTI торгувався по $66,53 (+0,15%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $76,44 і $66,43 відповідно.

Напередодні нафта марки Brent подешевшала на 4,5% — до $76,14/бар., вартість еталонної суміші WTI впала на 3,11% — до $65,36/бар. Тиск на ціни зробила заява міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, що, незважаючи на міжнародний тиск, що зростає, обумовлений вбивством журналіста Джамаля Хашкаджі на території саудівського консульства у Стамбулі, королівство не має наміру використати «чорне золото», як інструмент міжнародного шантажу і бере на себе відповідальність за ситуацію на енергетичних ринках.

Проте, галузеві експерти побоюються, що санкції проти іранської нафтової галузі, що вводяться 4 листопада США, різко загострять ситуацію.

«Ми вважаємо, що нафта марки Brent до кінця року подорожчає до $85/бар»., — прогнозують у банку Morgan Stanley. Аналітики J.P. Morgan підвищили прогнозні ціни на нафту марки Brent у 2019 р. на колосальні $20,50/бар., — до $83,50/бар. У інвестиційному банку заявили, що цей «бичачий аргумент сильно залежить від збільшення пропозиції на тлі антиіранських санкцій і зниження резервних потужностей».

Читайте також: Eni вийшла з проекту з "Роснєфтью" на шельфі Чорного моря

Китайський Bank of Kunlun з наступного місяця зупиняє проведення фінансових транзакцій за іранськими нафтовими контрактами. Цей банк контролюється державною нафтовою корпорацією CNPC і є основним каналом здійснення платежів між Ісламською Республікою і КНР. Тепер китайські нафтові компанії будуть вимушені шукати альтернативні джерела постачань. Між тим, у серпні середній обсяг імпорту іранської нафти до Китаю склав 800 тис. бар./доба., свідчать дані Refinitiv Eikon.

За станом на 10:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 76,33 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,22 долара за барель, що на 22 центи нижче рівня закриття торгів ($76,44).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-