У Міненерго планують прискорити процес корпоратизації державних підприємств

У Міненерго планують прискорити процес корпоратизації державних підприємств

Укрінформ
Міністерство енергетики хоче прискорити процес корпоратизації державних підприємств, щоб розпочати формування нормативно-правової бази щодо реалізації Енергетичної стратегії.

Про це повідомляє прес-служба міністерства з посиланням на голову відомства Ігоря Насалика, який взяв участь у зустрічі з представниками міжнародних фінансових організацій з метою обговорення питань корпоратизації державних підприємств, що належать до сфери управління Міненерговугілля, зокрема НЕК "Укренерго».

«Міненерговугілля має здійснювати формування нормативно-правової бази щодо реалізації Енергетичної стратегії», - сказав Насалик.

Тому, за словами міністра, потрібна інтенсифікація процесу корпоратизації державних підприємств та виділення їх із структури Міненерговугілля. 

Насалик наголосив, що міністерство доклало усіх зусиль, щоб процес формування наглядових рад був максимально прозорим і зрозумілим. 

Читайте також: Міненерго призначило наглядову раду Укренерго

У ході зустрічі міністр також надав інформацію про заходи Міненерго щодо сталого функціонування ОЕС України, підготовки до проходження осінньо-зимового періоду та виконання міжнародних зобов’язань. 

При цьому нагадав про ситуацію з постачанням газу з РФ у березні 2018 року, коли Україна, маючи значний запас потужності в енергосистемі, змогла виконати транзитні зобов’язання і забезпечити повною мірою українських споживачів електричною енергією та газом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-