Частка держави в банківському секторі має зменшитись до 24% - Мінфін

Частка держави в банківському секторі має зменшитись до 24% - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів України хоче суттєво зменшити частку держави в банківській системі із 55% до 24%.

Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Гелетій, повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Реформування державного банківського сектору є одним з ключових напрямків роботи Мінфіну. Ми усвідомлюємо проблему, яка склалась на банківському ринку. Наприкінці 2016 року урядом України для забезпечення фінансової стабільності було прийнято рішення про націоналізацію найбільшого банку України - ПАТ КБ «ПриватБанк», що, в свою чергу, зумовило зростання частки банків державного сектору в активах системи до 55% (порівняно з 27% у 2015 р.). Наш ключовий орієнтир - це 24%», - сказав Гелетій.

Він зауважив, що у 2015-2016 роках, до націоналізації Приватбанку, частка державних банків становила близько 27%. Власне, Міністерство й орієнтується на зазначений показник. 

«Чітко розуміємо, що держава не повинна бути ключовим гравцем на банківському ринку, вона повинна забезпечити конкурентне середовище на ринку («level playing field»). Державні банки повинні спрямовувати свої зусилля на реалізацію фінансової та економічної політики держави. Безумовно, вони повинні конкурувати на засадах змагальності у банківському секторі», - наголосив Гелетій.

Читайте також: Гройсман закликав Раду разом готувати проект бюджету-2019 до другого читання

Як відомо, нині в Україні функціонують чотири банки з державною  часткою власності: АТ "Укрексімбанк", АТ "Ощадбанк", ПАТ КБ "Приватбанк" та АБ "Укргазбанк". Міністерство фінансів України з грудня 2018 року розпочне регулярне звітування про основні показники діяльності державних банків, виконання індивідуальних стратегій, а також про роботу з портфелями проблемних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-