Нафта дешевшає на тлі запевнень Саудівської Аравії про підтримку світових ринків

Нафта дешевшає на тлі запевнень Саудівської Аравії про підтримку світових ринків

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі запевнень Саудівської Аравії виконувати "конструктивну й відповідальну роль" на енергетичних ринках.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,28 (0,35%) - до $79,55 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,10 (0,14%) - до $69,26 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $79,83 і $69,36 відповідно.

Найбільший експортер сирої нафти Саудівська Аравія пообіцяла підтримати світові ринки, незважаючи на зростаючу міжнародну ізоляцію, викликану вбивством журналіста Джамаля Хашоггі на території саудівського консульства в Стамбулі. 

За словами міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, Ер-Ріяд невдовзі збільшить видобуток нафти до 11 мільйонів барелів на добу у порівнянні з поточними 10,7 мільйона барелів на добу. Він також додав, що резервні виробничі потужності Саудівської Аравії дають змогу їй вивести видобуток на рівень 12 мільйонів барелів нафти на добу.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині продають по 30,89-34,99 гривні

На початку листопада набирають чинності санкції США проти енергетичного сектору Ірану: очікування випадання з ринку значних обсягів іранської сировини разом зі скороченням резервних виробничих потужностей підштовхнули аналітиків J.P. Morgan підвищити прогноз ціни маркера Brent на $20,50 за барель до $83,50 за барель у 2019 році.

В той же час експерти Eastport вважають, що нафтові ціни можуть знизитися протягом найближчих місяців під тиском рекордного видобутку в США.

Видобуток нафти в США зріс майже на третину з середини 2016 р. до приблизно 11 млн бар./доба, а зростання бурової активності вказує на подальше збільшення.

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 79,36 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 80,09 долара за барель, що на 26 центів вище за рівень закриття торгів ($79,83).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-