У Нафтогазі сказали, коли блакитне паливо одержать дві

У Нафтогазі сказали, коли блакитне паливо одержать дві "проблемні" ТЕЦ

Укрінформ
Нафтогаз готовий постачати газ для Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ після відкриття ними спецрахунків.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"НАК "Нафтогаз України" готова поновити газопостачання "Новороздольської ТЕЦ" та "Новояворівської ТЕЦ" за умови відкриття ними рахунків із спеціальним режимом використання відповідно до Закону України "Про теплопостачання". Новий управитель виконав вимоги статті 22 цього закону, визнавши накопичені борги та підтвердивши права на управління майном", - йдеться у повідомленні.

Майнові комплекси "Новороздольська ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ" були передані в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, у межах кримінального провадження на підставі ухвал слідчого судді Солом'янського районного суду м. Києва від 12 червня 2018 року.

На цей час, відповідно до ст. 21 Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", призначений управитель вищезазначених цілісних майнових комплексів, а саме - ПП "Гарант Енерго М".

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня набрала чинності постанова КМУ від 10 жовтня 2018 року № 834 "Про покладення спеціального обов'язку для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", якою уряд зобов’язав Нафтогаз постачати газ на об'єкти ТКЕ, майно яких арештовано та передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, як єдині майнові комплекси на період здійснення зазначеним Агентством заходів з управління.

При цьому Кабмін визначив, що вартість газу для таких підприємств поставлятиметься як і для решти підприємств теплокомуненерго, що здійснюють виробництво теплової енергії та гарячої води для населення, за спеціальним тарифом.

Читайте також: 8550 гривень за тисячу "кубів": Насалик назвав ціну на газ для населення

Новороздольська та Новояворівська ТЕЦ є виробниками теплової та електричної енергії, в тому числі для потреб населення Львівської області.

У січні 2018 року Національне антикорупційне бюро затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

За даними слідства, підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ в 2013-2015 роках купували природний газ у НАК "Нафтогаз України" для виробництва теплової енергії населенню. Для такої категорії споживачів "Нафтогаз" продає газ дешевше, ніж для комерційних споживачів. Однак, на думку слідчих, підприємства купили понад 300 млн куб. м газу за пільговою ціною, не плануючи використовувати його для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-