S&P підтвердило рейтинги України, прогноз — стабільний

S&P підтвердило рейтинги України, прогноз — стабільний

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України із зобов'язань в іноземній і національній валюті на рівні "В-/В".

Одночасно було підтверджено рейтинг країни за національною шкалою "uaBBB". Як повідомляє Finclub, прогноз - "стабільний".

"Незважаючи на те, що Україна не отримувала фінансування у рамках програми Міжнародного валютного фонду з березня 2017 року, ми чекаємо, що нова програма, оголошена МВФ, буде схвалена до кінця 2018 року. Ми вважаємо, що нова угода з МВФ допоможе Україні виконати її значні зовнішні боргові зобов'язання, погашення яких настає наступного року, і водночас проводити зважену макроекономічну політику в рік президентських і парламентських виборів", - йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Прогноз "стабільний" спростовує думку аналітиків S&P GR про те, що існуюча зараз програма розширеного фінансування МВФ буде достроково припинена, проте замість неї буде реалізована нова програма строком на 14 місяців.

Негативно вплинути на рейтинги може ситуація, за якої проблеми з фінансуванням з боку міжнародних організацій - донорів і/або нездатність уряду країни залучити фінансування на ринках капіталу в найближчі кілька місяців поставлять під сумнів його здатність обслуговувати значний зовнішній держборг наступного року, зазначають експерти агентства.

Читайте також: МВФ і Україна домовилися про нову програму кредитування Stand-By

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди щодо введення нової програми кредитування української економіки Stand-by замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні.

За даними Міністерства фінансів, у четвертому кварталі 2018 року в рахунок погашення й обслуговування внутрішнього державного боргу Україна має сплатити 79,35 млрд грн, зовнішнього - 17,25 млрд грн. У цілому за 2018 рік держава має сплатити за борговими зобов'язаннями 335,55 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-