Третій енергоблок Южно-Української АЕС підключили до мережі

Третій енергоблок Южно-Української АЕС підключили до мережі

Укрінформ
Енергоблок №3 Южно-Української АЕС 21 жовтня 2018 року підключено до енергосистеми України після усунення несправностей системи автоматичного регулювання турбіни.

Про це повідомляє прес-центр ДП "НАЕК "Енергоатом".

"21 жовтня 2018 року о 06 год. 49 хв після успішного усунення несправностей системи автоматичного регулювання турбіни третій енергоблок Южно-Української АЕС підключено до енергосистеми України", - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі зазначають, що обладнання першого та другого енергоблоків ЮУАЕС працює у заданому режимі. Радіаційна обстановка на ЮУАЕС відповідає нормам безпеки.

Викиди та скиди радіоактивних речовин в навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Читайте також: На Запорізькій АЕС до мережі підключили четвертий енергоблок

Як повідомлялось, 17 жовтня 2018 року о 22:41 енергоблок №3 Южно-Української АЕС було відключено від енергомережі через несправність системи автоматичного регулювання турбіни.

Як відомо, Южно-Українська атомна електростанція - провідне енергетичне підприємство України. Вона розташована на півночі Миколаївської області. Будівельні роботи зі зведення ЮУАЕС були розпочаті в 1975 році. Перший енергоблок введений в експлуатацію 31 грудня 1982 року, другий - 6 січня 1985 року, і третій - 20 вересня 1989 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-