На Запорізькій АЕС до мережі підключили четвертий енергоблок

На Запорізькій АЕС до мережі підключили четвертий енергоблок

Укрінформ
До мережі підключено четвертий енергоблок Запорізької атомної електростанції після завершення масштабного середнього ремонту.

Про це повідомляє прес-служба ЗАЕС.

"20 жовтня 2018 року о 01 годині 44 хвилин, після закінчення масштабного середнього ремонту четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі. Ведеться набір потужності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі на підставі ліцензії з продовження терміну експлуатації, виданої Держатомрегулювання України від 16 жовтня 2018 року.

«Запорізькою АЕС виконано повний комплекс робіт з оцінки технічного стану обладнання, підвищення і переоцінки безпеки, заміни обладнання, що відпрацювало свій ресурс. Проведені на енергоблоці роботи повністю відповідають міжнародним стандартам МАГАТЕ, законодавству України в сфері ядерного регулювання, а також загальносвітовому досвіду експлуатації ядерних установок у понадпроектний термін», - зазначив генеральний директор Запорізької АЕС Олександр Остаповець.

Читайте також: Енергоатом отримав подовжену ліцензію на експлуатацію енергоблоку Запорізької АЕС

На даний час на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 4 енергоблоки. Енергоблоки №1 і №3 знаходяться в планових ремонтах. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків немає.

В останні роки Запорізька АЕС виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними електростанціями України, і більше 22% від загального виробітку електроенергії в країні.

Радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-