Укренерго оприлюднило свою позицію щодо заяви МЕРТ

Укренерго оприлюднило свою позицію щодо заяви МЕРТ

Укрінформ
ДП «НЕК «Укренерго» повідомляє про свідоме перешкоджання корпоратизації компанії з боку Комісії з реорганізації ДП «НЕК «Укренерго» Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це йдеться в офіційній позиції ДП «НЕК «Укренерго» щодо заяви Міненерговугілля.

"ДП «НЕК «Укренерго» офіційно повідомляє про свідоме перешкоджання корпоратизації компанії та процесу впровадження ринку електричної енергії в державі з боку Комісії з реорганізації ДП «НЕК «Укренерго» (далі - Комісії) Міністерства енергетики та вугільної промисловості (далі - Міністерство)", - йдеться у повідомленні.

Так, Комісія не склала акт оцінки майна та не передала на подальше затвердження до міністерства та ФДМУ у встановлений законодавством термін до 12 жовтня 2018 року. Сьогоднішнім (18 жовтня - ред.) рішенням комісії визначено нову дату проведення інвентаризації 31 жовтня. Це фактично означає перезапуск процесу корпоратизації. На цій підставі оприлюднено рішення передати управління справами ДП «НЕК «Укренерго» Комісії, а повноваження щодо управління поточною діяльністю делегувати голові Комісії - заступнику міністра Михайлу Близнюку.

"Відповідально зазначимо, що ДП «НЕК «Укренерго» виконало всі законодавчі та методичні вимоги щодо корпоратизації підприємства. Зокрема, проведена повна інвентаризація та оцінка майна компанії незалежним оцінювачем, отримано позитивну рецензію ФДМУ на оцінку, проведено аудит передавального балансу. У терміни, визначені законодавством, уся інформація була передана на розгляд та затвердження Комісії з пропозиціями щодо обговорення та надання додаткового обсягу інформації. Істотних зауважень, окрім запитів додаткової інформації, на які в стислі терміни були надані відповіді, з боку членів та голови Комісії Укренерго не отримало", - наголошується в заяві.

В Укренерго висловлюють сумніви в неупередженості членів Комісії щодо процесу корпоратизації компанії. 

"Зважаючи на порушення термінів погодження документації майнової оцінки, зволікання із затвердженням ключових документів в ході корпоратизації компанії, Укренерго має сумніви в неупередженості Комісії щодо процесу реорганізації держпідприємства. Перехід функції управління поточною діяльністю до голови Комісії Михайла Близнюка Укренерго вважає необгрунтованим та безпідставним", - зазначається в документі.

Читайте також: В Укренерго заявляють, що Насалик досі не призначив наглядову раду компанії

Укренерго звертається до Міністерства енергетики та вугільної промисловості з проханням втрутитися в ситуацію та забезпечити стабільну роботу держкомпанії.

Як учора повідомляв Укрінформ, у Міненерговугілля відбулося засідання Комісії з реорганізації (перетворення) ДП «НЕК Укренерго», на якому розглянуто питання затвердження оцінки майна зазначеного підприємства. Комісією не прийнято рішення щодо затвердження акта оцінки майна на підставі документів, наданих ДП «НЕК «Укренерго», через суттєві розбіжності та недоліки в них. Комісія визначила нову дату оцінки майна ДП «НЕК «Укренерго» - 31 жовтня 2018 року.

Так само вчора в. о. голови Укренерго Всеволод Ковальчук у Facebook заявляв, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не призначив наглядової ради ДП "НЕК "Укренерго", попри те що її склад був затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Відповідне рішення уряду було ухвалене 3 жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-