Мала приватизація за два місяці поповнила бюджет на 285 мільйонів - Нефьодов

Мала приватизація за два місяці поповнила бюджет на 285 мільйонів - Нефьодов

Укрінформ
За два місяці від  старту малої приватизації надходження до бюджету склали 285 млн грн.

Про це під час години запитань до уряду у ВР сказав перший заступник міністра економічної розвитку та торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Влітку ми стартували (мала приватизація - ред.) із заведенням перших об'єктів у базу і два дні тому святкували перші два місяці проведення реальних торгів. Ми продаємо зараз більш як на 30 майданчиках. Провели вже понад 200 успішних аукціонів. Рекорд - 32 успішних аукціони, що відбулися за 1 день. Цифра, яку вже залучив державний бюджет та бюджети місцевого рівня, складає на сьогодні 285 млн грн», - сказав Нефьодов.

Він зазначив, що на продажі залишається ще близько 1000 об'єктів, які вже заведені в базу і знайдуть свого покупця.

Читайте також: Бюджет-2019: Можливості для економічного зростання закладені

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня в Україні стартував продаж об'єктів державної власності у рамках так званої "малої приватизації".

Згідно із Законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності у березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

На виконання оновленого закону про приватизацію Кабінет міністрів України затвердив правила малої приватизації. Серед іншого, було затверджено Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 433).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-