Рада відхилила законопроект про залізничний транспорт

Рада відхилила законопроект про залізничний транспорт

Укрінформ
Верховна Рада відхилила законопроект щодо підвищення конкурентоспроможності залізничного транспорту на внутрішньому і міжнародному ринках транспортних послуг. 

Ухвалення відповідного проекту закону №7316 не знайшло підтримки в залі. Голова Верховної Ради Андрій Парубій кілька разів ставив його на голосування. Зокрема за рішення щодо передачі проекту на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи проголосували 215 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Метою законопроекту було створення ефективного конкурентного середовища на ринку залізничних перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС, зобов’язання щодо імплементації яких Україна взяла на себе відповідно до Угоди про асоціацію України та ЄС.

Прийняття відповідного закону мало сприяти вдосконаленню ринкових механізмів господарювання на залізничному транспорті, побудові нової структури взаємовідносин учасників перевізного процесу.

Окрім того, законопроектом передбачалося визначення правових, економічних та організаційних засад функціонування ринку залізничних перевезень, створення нової нормативної бази діяльності на залізничному транспорті та забезпечення недискримінаційного та рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, зацікавлених в отриманні таких послуг. 

Читайте також: Передові технології та 50 аеропортів: Омелян розповів про свої мрії

Також передбачалося створення системи державного управління у сфері безпеки на залізничному транспорті відповідно до вимог положень законодавства Європейського Союзу, імплементація яких передбачена Угодою про асоціацію, що дозволить підвищити рівень безпеки перевезень в умовах розвинутої конкуренції на ринку залізничних перевезень. 

Водночас проектом визначалися особливості проектування, будівництва, реконструкції, утримання та розпорядження об’єктами інфраструктури залізничного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-