Рада взялася за розгляд бюджету на 2019 рік

Рада взялася за розгляд бюджету на 2019 рік

Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати у першому читанні законопроект №9000 "Про Державний бюджет України на 2019 рік".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухвалення законопроекту "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" дає нам змогу перейти до проекту закону про Державний бюджет України на 2019 рік №9000. Відповідно до закону, при його розгляді є спеціальна процедура: ми розглядаємо проект закону у першому читанні і, відповідно до статті 157 Регламенту Верховної Ради України, розгляд питання проводиться за процедурою повного обговорення", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Участь у засіданні під час розгляду проекту держбюджету бере Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", що врегульовує питання, пов'язані з підготовкою законопроекту про Державний бюджет України на 2019 рік.

Кабінет міністрів 14 вересня схвалив проект закону про Державний бюджет України на 2019 рік. Документ зареєстрований у Верховній Раді 15 вересня. Виконувач обов'язків міністра фінансів Оксана Маркарова презентувала проект головного фінансового документа країни парламентаріям 21 вересня.

Читайте також: Депутати хочуть від держбюджету більше, ніж може собі дозволити Німеччина - Гройсман

У проекті державного бюджету на 2019 рік, зареєстрованому 15 вересня, видатки для Міністерства екології та природних ресурсів передбачено в сумі 8 303 974,3 тис. грн.

За оцінками фахівців Мінекономрозвитку, його прийняття дозволить вивести з тіні майже 250 тис. держзакупівель. Це означає ще прозоріші умови для бізнесу та більшу економію державних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-