Для України важлива не кількість інвесторів, а якість умов для бізнесу - Гройсман

Для України важлива не кількість інвесторів, а якість умов для бізнесу - Гройсман

Фото
Укрінформ
Україна має вкладати багато коштів в освіту, у якісну підготовку професійних кадрів, якщо хоче надалі повноцінно розвиватися.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найголовніший наш капітал, який дасть нам можливість розвиватися та зростати на більш ніж 5% (ВВП - ред.), - це українські люди. Це людський капітал, і ми для себе визначаємо як головний пріоритет інвестиції в освіту та підготовку професійних кадрів" ,- сказав Гройсман.

Володимир Гройсман взяв участь у V Київському міжнародному економічному форумі / Фото: Мусієнко Владислав

Водночас він зазначив, що для іноземних інвесторів, які планують вкладати гроші в Україні, потрібно зрозуміти правила гри, потрібна доброзичлива атмосфера для ведення бізнесу. І за останні чотири роки влада зробила чимало для того, щоб створити якісний бізнес-клімат. "Тільки за останній рік ми змінили національне законодавство у різних сферах, починаючи від самого сучасного законодавства, яке відкриває шлях для приватизації державного сектора, який потребує сьогодні нових технологій, нові пропозиції і має бути чесний, завершуючи різноманітними регуляціями, які впливають на якість ведення бізнесу", - сказав глава уряду. Гройсман закликав потенційних інвесторів звернути увагу на космічну сферу, надра та інші сфери.

Він запевнив у тому, що в нашій державі обов'язково будуть ще покращуватися умови для ведення бізнесу, для інвесторів. Адже для України важливим є не кількість інвесторів, а саме якість, те, щоб у нашій країні вони могли працювати вільно та спокійно.

КМЕФ зібрав разом представників малого, середнього та великого бізнесу, економістів зі світовим ім'ям, топ-менеджерів провідних міжнародних компаній та інвестиційних фондів, державних діячів.

Участь у ньому беруть численні делегації іноземних бізнесменів, фінансистів та інвесторів, які обговорюють перспективи співпраці з вітчизняними підприємствами.

На КМЕФ створено необхідні умови для того, щоб бізнесмени знайшли своїх партнерів, клієнтів чи контакти для розвитку бізнесу, а сам форум ближче ознайомив іноземних гостей з можливостями України.

Читайте також: Гройсман заявляє про зростання ІТ-сектору в Україні

Ключовою темою заходу стало майбутнє країн у світі хай-тек - в умовах, коли проривні технології та швидкі трансформації відразу у багатьох секторах міняють правила тону навіть на стабільних ринках.

Експерти з різних сфер протягом 18-19 жовтня спробують дати свої прогнози щодо того, які зміни найбільше вплинуть на життя людства у наступному десятилітті та що варто робити бізнесу та державам, щоб скористатися викликами нової епохи. Зокрема, протягом двох днів буде розглянуто вплив на бізнес і суспільство таких новітніх технологій, як штучний інтелект, роботизація, блокчейн.

Київський міжнародний економічний форум - постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу бізнесу, експертів та влади, запозичення найкращого світового досвіду.

Перший КМЕФ відбувся у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-